Ο ευερέθιστος, όπως αποδεικνύεται,  Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μελβούτ Τσαβούσογλου, προχώρησε σε νέες δηλώσεις αναφορικάμε τη στάση της Τουρκία στα Ίμια αφήνοντας υπόνοιες για ένα «ατύχημα» με επίκεντρο τα Ίμια, λέγοντας ότι το ότι δεν έχει συμβεί κάτι στην περιοχή οφείλεται  στην...  "ψυχραιμία" των Τουρκων στρατιωτών!
Μετά το «χαστούκι» της Ολλανδίας η κυβέρνηση της οποίας αρνήθηκε στο αεροσκάφος του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών να προσγειωθεί στο Ρότερνταμ, γεγονός που καταδεικνύει την σταδιακή απομόνωση της Τουρκίας από την Ευρώπη, 0  Μ.Τσαβούσογλου πέρασε την ώρα του να δίνει συνεντεύξεις σε τουρκικά ΜΜΕ.
Και η Ελλάδα για άλλη μια φορά ως «σάκος του μποξ» συγκέντρωσε τα πυρά του θιγμένου από την Ολλανδία Τσαβούσογλου.
Σε μια εξ αυτών στο Cnnturk ο Τούρκος υπυοργός  εμφανίστηκε ως «νταής» όταν απάντησε σε ερώτηση, για την ένταση στις σχέσεις Ελλάδας Τουρκίας, λέγοντας ότι παρά την ένταση οι διερευνητικές επαφές συνεχίζονται κανονικά.
Σε πρόσθετη ερώτηση αν υπάρχει κίνδυνος ατυχήματος με την ένταση που επικρατεί στα 'Ιμια, είπε:
«Εμείς δεν το επιθυμούμε, αλλά έχουμε πολλάκις προειδοποιήσει. Αν οι στρατιώτες μας δεν ήταν ψύχραιμοι με τις τόσες προκλήσεις το ατύχημα θα είχε ήδη συμβεί», είπε ο Τσαβούσογλου αφήνοντας να εννοηθεί ότι κάτι τέτοιο μπορεί και να  γίνει όταν  θα έχουν εξαντλήσει τη «ψυχραιμία» τους οι Τούρκοι στρατιώτες.
Παράλληλα ο Τούκρος υπυοργός Εξωτερικών επανέλαβε για άλλη μια φορά την γνωτή ρητορική του για τον Έλληνα υπουργό Εθνικής Άμυνας Π.Καμμένο λέγοντας: "Αυτός ο υπουργός Άμυνας του ρατσιστικού κόμματος προκαλεί... "
Ο Τούρκος υπουργός («ο φίλος μου ο Μελβούτ», όπως τον είχε αποκαλέσει ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Ν.Κοτζιάς κατά την επίσκεψη  του πρώτου στην Ελλάδα τον Αύγουστο του 2016) , αναφερόταν στα επεισόδια που συμβαίνουν στα Ίμια όταν ελληνικά περιπολικά του Λ.Σ. αναχαιτίζουν τις τουρκικές ακταιωρούς της Ακτοφυλακής, όταν αυτές επιχειρούν εισέλθουν στα εθνικά χωρικά ύδατα στην περιοχή των Ιμίων.
Τι θα γίνει στην περίπτωση που οι Τούρκοι υποτίθεται ότι θα απολέσουν την… ψυχραιμία τους; Το θερμό επεισόδιο που επιζητούν εναγωνίως, προκειμένου να οδηγηθούν οι δύο χώρες σε ένοπλη σύρραξη περιορισμένης κλίμακας τέτοιας που συμφέρει την Άγκυρα.

Post A Comment:

0 comments: