Σενάρια διαμελισμού της Τουρκίας κυκλοφορούν σε Άγκυρα, Ελλάδα και εξωτερικό ενώ ιδιαίτερη αναφορά δίνεται στο πλήγμα δια χειρός Ν.Τραμπ προς τις Τουρκικές Αερογραμμές οι οποίες κινδυνεύουν πλέον με κατάρρευση. Ο Ορχάν Μπουρσαλί, κεμαλιστής με μεγάλη πορεία στο χώρο…,δημοσίευσε χθες ένα άρθρο με τίτλο «Η Τουρκία στην κατηγορία των χωρών που είναι προς διαμελισμό» που έχει ιδιαίτερη σημασία και πρέπει να διαβαστεί, γιατί περιγράφει τη διολίσθηση της Τουρκίας από την Ευρώπη προς τη Μέση Ανατολή.
Ακολουθεί το άρθρο:
Τα μικρά σημάδια είναι που προμηνύουν τις άσχημες εξελίξεις. Δεν ξαφνιάστηκα όταν το διάβασα, θεώρησα ότι είναι η φυσική εξέλιξη όσων ζήσαμε, όμως ομολογώ ότι σκιάχτηκα λίγο όταν το διάβαζα.

Η Τουρκία ήταν μια χώρα που για το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών παραδοσιακά ανήκε και παρακολουθούνταν από το «Γραφείο των χωρών της Ευρώπης» ενώ τώρα μεταφέρεται στο «Γραφείο των χωρών της Μέσης Ανατολής». Στο Συμβούλιο Ασφαλείας του Λευκού Οίκου επί διακυβέρνησης Ομπάμα αυτό ήταν κάτι που ζητήθηκε, και τώρα επί Τραμπ πραγματοποιείται!
«Ο ρόλος της στην κρίση της Συρίας, το γεγονός ότι είναι κοντά στην περιοχή, γεννά την ανάγκη να συμπεριληφθεί η Τουρκία σε μια ομάδα χωρών μαζί με το Ιράκ και τη Συρία».
Αν δούμε το όλο θέμα με την ιμπεριαλιστική του διάσταση, μια υπερδύναμη κάθεται μπροστά στον παγκόσμιο χάρτη και χαράσσει τη μοίρα των χωρών σαν να παίζει με παζλ. Ο παγκόσμιος κυρίαρχος αποφασίζει βάσει δικών του συμφερόντων το πού πρέπει να βρίσκονται κάποιοι, και βάσει ποιων γεγονότων πρέπει να αξιολογηθούν.
Η χώρα αλλάζει κατηγορία με ιλιγγιώδεις ρυθμούς

Αυτό είναι κάτι που δεν το ξέραμε; Φυσικά και όχι. Η Τουρκία είναι μια χώρα του ΝΑΤΟ, στην άκρη της Δυτικής Συμμαχίας. Χρησιμοποιήθηκε πάντα ως ακριτική χώρα η οποία θα διαλυθεί σε μια επίθεση κατά της Ρωσίας, και με την οποία η Δύση θα κερδίσει χρόνο.
Τώρα οι συνθήκες έχουν αλλάξει και υποβιβαστήκαμε σε μια χώρα που ανήκει στη Μέση Ανατολή, τα σύνορα της οποίας αναδιαμορφώνονται. Έτσι είναι αυτά. Αν βρίσκεσαι κάτω από μια κυβέρνηση δωσίλογων και αδύναμων, μια κυβέρνηση που δεν μπορεί να σταθεί στα πόδια της και δεν ξέρει ποτέ τη θέση και τους περιορισμούς της, αυτά συμβαίνουν στη χώρα σου! Αλλάζουν οι προτεραιότητες των ισχυρών. Κάποτε ήσουν η χαϊδεμένη τους χώρα, ενώ τώρα άλλαξες κατηγορία και έπεσες, και μάλιστα πολύ.
Τι σημαίνει αυτό; Πολλά πράγματα…
Ας πούμε, μπορείς να ξεκινήσεις από το «δεν σε θεωρούν κομμάτι της Ευρώπης». Σε αυτήν την περίπτωση κι εσύ λες ότι «Καθώς σχεδιάζονται ξανά οι χάρτες στη Μέση Ανατολή, θα συμμετέχεις και εσύ».
Ένα λεπτό, όμως, να το δούμε λίγο αυτό, γιατί το να σε πάνε στο Γραφείο της Μέσης Ανατολής, σημαίνει αυτό το πράγμα: Διαμελίστηκε το Ιράκ; Ναι, σε τρία τμήματα. Σχηματικά φαίνεται να είναι ενιαίο, για την ώρα, όμως στην πράξη έχει τριχοτομηθεί. Διαμελίστηκε η Συρία; Ναι, αλλά υπάρχει το πρότζεκτ της Ρωσίας για ενιαία Συρία. Οι ΗΠΑ θέλουν οπωσδήποτε να τη χωρίσουν σε τρία τμήματα. σουνίτες, σιίτες του Άσαντ και Κούρδοι.
Ένα είναι το σίγουρο σε όλα αυτά: Οι ΗΠΑ γκρεμίζουν άνετα τις γέφυρες, αλλά δεν φεύγουν από την περιοχή αν δεν δημιουργηθεί ένα κουρδικό κράτος.
Ο Μπαρζανί πιέζει ήδη. Όμως το πρόβλημα του Πενταγώνου και του Λευκού Οίκου δεν είναι ο Μπαρζανί, αλλά η επισημοποίηση ενός κουρδικού μορφώματος στη Συρία. Δικαιολογίες του στιλ «Πολεμάνε άψογα κατά του ΙΚ» είναι ένα πολιτικό ψέμα που καλύπτει τον τελικό σκοπό. Φυσικά και πολεμάνε, αλλά δεν είναι αυτό το θέμα. Μόλις είπε η Τουρκία «άφησε τους Κούρδους, θα πολεμήσω εγώ εναντίον του ΙΚ», φυλακίστηκε στην αλ Μπαμπ!

Η ΝΑ Τουρκία τμήμα του Σχεδίου της Ευρύτερης Μέσης Ανατολής
Άλλη μια οπτική γωνία: Να αποδυναμωθεί η Ρωσία στη Μέση Ανατολή, και ειδικά στη Συρία. Η Ρωσία θα στριμωχτεί σε μια στενή λωρίδα γης, μαζί με τον Άσαντ. Όσο πιο μικρή η διαμελισμένη περιοχή και όσο πιο πολλά τα κράτη που θα δημιουργηθούν, τόσο περισσότερη η κυριαρχία των ΗΠΑ σε όλους. Και το παιχνίδι είναι να τους βάλεις όλους αυτούς να πολεμάνε μεταξύ τους.
Μόνο οι βλάκες και οι αμερικανόφιλοι μπορούν να ισχυριστούν ότι η νοτιοανατολική Τουρκία δεν είναι μέρος αυτής της αναδιαμόρφωσης του χάρτη.
Σχέδιο της Ευρύτερης Μέσης Ανατολής είναι το άλλο όνομα αυτού του πρότζεκτ. Αλλά οι δικοί μας το θεώρησαν ως ένα «πρότζεκτ πολιτισμού». Αφού ήμασταν ηγέτες του κόσμου [σ.σ.: εννοεί τον Ερντογάν, που αυτοπαρουσιαζόταν ως ηγέτης παγκόσμιας εμβέλειας]. Με αυτήν τη μετατόπιση τώρα η Τουρκία εντάσσεται πλήρως στο Μεγάλο Σχέδιο για τη Μέση Ανατολή.
Η απαγόρευση του Τραμπ να παίρνουν μαζί τους στα αεροπλάνα μεγάλες ηλεκτρονικές συσκευές και από το αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης σε πτήσεις προς τις ΗΠΑ, είναι ένα κομμάτι της μετατόπισής μας από την Ευρώπη στη Μέση Ανατολή. Ως παράπλευρη συνέπεια, οι Τουρκικές Αερογραμμές θα χάσουν άλλα 1-2 δισ. δολάρια, ενώ ήδη καταγράφουν ζημιές 6,5 δισ. τουρκικές λίρες. Αυτή η εξέλιξη στην ουσία συνιστά την καταστροφή της εταιρείας! Είναι ένα άλλο ένα πλήγμα από εκεί που δεν το περιμέναμε!
Το τελευταίο πλήγμα θα είναι το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος;
Με όλα όσα κάνουν οι κυβερνώντες την Τουρκία, την φέρνουν ολοένα και πιο κοντά σε αυτήν τη δυσοίωνη μοίρα. Ο Ερντογάν και η κυβέρνησή του δεν έχουν κανέναν φίλο στη διεθνή σκηνή. Μηδέν. Η χώρα στριμώχτηκε σε έναν κλοιό. Το σχέδιο για τη δικτατορία της προεδρίας [σ.σ.: Προεδρική Δημοκρατία] το μόνο που θα κάνει είναι να βοηθήσει στο διαμελισμό της χώρας. Αποκοπήκαμε εντελώς από την Ευρώπη. Το PKK έχει ήδη μεγάλη στήριξη από την Ευρώπη. Οι τωρινές δικαιολογίες των Ευρωπαίων είναι:
«Η Τουρκία είναι μια χώρα όπου υπάρχει δικτατορία, δεν υπάρχει ελευθερία του Τύπου, δεν υπάρχει ανεξάρτητη Δικαιοσύνη, οι ανθρώπινες ελευθερίες και τα ανθρώπινα δικαιώματα καταπατούνται. Τι ακριβώς θα υπερασπιστείτε σε αυτή τη χώρα; Πέταξέ την έξω από την Ευρώπη, δώσε της μια στο κεφάλι να σωθείς».
Με το «Ναι» στο δημοψήφισμα, θα παρασυρθούμε σε αυτήν ακριβώς την παγίδα. Η δικτατορική προεδρία από τη μια σε κάνει να σκύβεις το κεφάλι, μη έχοντας άλλη επιλογή, και από την άλλη, επειδή θα ισοπεδωθούν όλες οι ευρωπαϊκές αξίες, θα είναι πιο εύκολο να σε κάνουν να γονατίσεις.
Υπάρχει κάποιος να το εξηγήσει αυτό στον κόσμο;
Οι απόψεις Δημήτρη Κιτσίκη:
«Από καιρό [οι Αμερικανοί] σχεδιάζουν να διαμελίσουν την Τουρκία. Πρόκειται για ένα πολύ παλιό σχέδιο των Αμερικανών, μόνο στην Ελλάδα δεν το ξέρουν αυτό. Στην Ελλάδα όλοι νομίζουν ότι οι Αμερικανοί υποστηρίζουν μια Μεγάλη Τουρκία, ότι υποστηρίζουν τους στρατιωτικούς και κάτι τέτοια. Ποτέ δεν ίσχυε αυτό. Απλώς, μέχρι το 1989, λόγω της Σοβιετικής Απειλής, οι Αμερικανοί ήταν υποχρεωμένοι με το δόγμα Τρούμαν να χρησιμοποιούν την Τουρκία σαν φράγμα στην κάθοδο των Σοβιετικών. Από την στιγμή που έπεσε η Σοβιετική Ένωση, η Τουρκία έχασε την στρατηγική της θέση και σήμερα αυτό που προέχει για τις ΗΠΑ είναι η εκμετάλλευση των αγωγών πετρελαίου. Και να ξέρετε κάτι: Όπου υπάρχει αγωγός πετρελαίου, εκεί υπάρχει και διαμελισμός, υπάρχει η προοπτική δημιουργίας ενός Κουβέϊτ…».
«[Οι Αμερικανοί υποστηρίζουν] Τον έλεγχο των αγωγών. Κι επειδή ένας από τους αγωγούς περνάει από το Κουρδιστάν, το οποίο Κουρδιστάν είναι πολύ πλούσιο σε πετρέλαιο, οι Αμερικανοί θα κάνουν το Κουρδιστάν Κουβέϊτ. Το Κουρδιστάν εξελίσσεται σε ένα δεύτερο Ισραήλ στην περιοχή. Ο καλύτερος σύμμαχος της Αμερικής είναι οι Κούρδοι. Μέχρι τώρα ήσαν αριστεροί και ξαφνικά γίνανε οι φανατικότεροι οπαδοί των Αμερικανών. Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και με τους Αλβανούς, τους οποίους εγώ από χρόνια αποκαλώ «Κούρδους της Δύσεως» και γεωπολιτικά τους θεωρώ μεγάλους εχθρούς των Ελλήνων».
Δεν θα αποκοπεί όμως μόνο το Κουρδιστάν από την Τουρκία: «Οι Τούρκοι θα χάσουν και την σημερινή Ανατολική Τουρκία, διότι οι Αμερικανοί θέλουν να ικανοποιήσουν και τους Αρμένιους και τους Γεωργιανούς, δηλαδή τους Καυκάσιους λαούς. Θα μείνει μόνο η Δυτική Τουρκία, η οποία θα περάσει υπό τον έλεγχο των 25 εκατομμυρίων Αλεβήδων, με προοπτική να γίνει η -αναπόφευκτη για μένα- Ελληνοτουρκική Συνομοσπονδία, η οποία είναι κι αυτή Αμερικάνικο Σχέδιο εδώ και δύο γενεές τουλάχιστον, δηλαδή από την Δεκαετία του 1950…»
«(…) Ωστόσο, λάβετε υπ’ όψιν σας ότι το σενάριο για Ελληνοτουρκική Συνομοσπονδία δεν θα υλοποιηθεί σύντομα, απαιτούνται αρκετά χρόνια ακόμα… Δεν πρόκειται για ένα ουτοπικό σχέδιο του Κιτσίκη, αλλά για ένα πολύ συγκεκριμένο σχέδιο των Αμερικανών».
«…την Ελλάδα τη συμφέρει η Ελληνοτουρκική Συνομοσπονδία με μία διαμελισμένη Τουρκία. Αυτό θέλουμε – δεν θέλουμε θα γίνει, αλλά θα χρειαστεί μερικά χρόνια ακόμη. Μην ασχολούμεθα με τα πρόσωπα της σημερινής Τουρκικής πολιτικής, διότι θα μπερδευτούμε. Πρώτα απ’ όλα στην Ελλάδα δεν ξέρουμε τίποτε για το τι συμβαίνει σήμερα στην Τουρκία. Μιλάνε για τον Φετουλλάχ Γκιουλέν άνθρωποι που μόλις πρόσφατα εμαθαν την ύπαρξή του. Εγώ κάνω εδώ και πολλά χρόνια παρέα με τους Φετουλλατζήδες, υπήρξα σύμβουλος του Οζάλ και στην Ελλάδα κάποιοι με θεωρούν γραφικό και ποτέ δεν με βγάζουν στα μεγάλα κανάλια, όταν έρχομαι το καλοκαίρι για διακοπές. Λοιπόν, για να τα πω χοντρά να το καταλάβετε: Ούτε ο Ερντογάν μας συμφέρει, ούτε οι Κεμαλικοί. Αυτό που μας συμφέρει αυτή την στιγμή είναι ο διαμελισμός της Τουρκίας. Κι αυτό θα γίνει σύντομα ούτως ή άλλως. Είτε με τον Ερντογάν, είτε με τους Κεμαλικούς».
«Εγώ είμαι βέβαιος πως αν οι Τούρκοι στρατιωτικοί συνεχίσουν να παίζουν αυτό το επικίνδυνο παιχνίδι εις βάρος των Αμερικανών, θα καταρρεύσουν όπως ο Σαντάμ. Δηλαδή, ο διαμελισμός της Τουρκίας θα γίνει βίαια, όπως έγινε και με το Ιράκ. Διότι και στο Ιράκ υπήρχε από καιρό σχέδιο διαμελισμού, αλλά ο Σαντάμ, ήταν παλληκάρι, αλλά τελικά την έπαθε. Το ίδιο ακριβώς θα πάθουν και οι στρατιωτικοί στην Τουρκία».
«Το 1983 δεν υπήρχε θέμα διαμελισμού, το οποίο σήμερα είναι θέμα ζωής ή θανάτου για την Τουρκία. Για τους Στρατιωτικούς, αν υπάρξει διαμελισμός, η Τουρκία θα εξαφανιστεί! Πιστεύουν πως αν η Τουρκία μείνει μισή, θα διαλυθεί εντελώς. Ξαναζούν εποχές συνθήκης των Σεβρών 1919. Θα κάνουν τα πάντα οι Στρατιωτικοί για να σταματήσουν τον διαμελισμό της Τουρκίας. Συνεπώς, είναι απίθανο οι Αμερικανοί να υποστηρίξουν τους Κεμαλικούς, γιατί αυτοί κυρίως πολεμάνε με λύσσα το σχέδιο του διαμελισμού».
«Ακούω κάποιους να λένε ότι η Ρωσία θα μας βοηθήσει. Μπούρδες! Πράγματι για τον Πούτιν είναι επιτυχία ο Αγωγός Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη, αλλά για την Ελλάδα δεν είναι. Δηλαδή, ξεχάσαμε τον Σλαβικό κίνδυνο για τον οποίο μιλούσαμε τόσα χρόνια; Εντάξει οι Ρώσοι είναι Ορθόδοξοι και μπράβο τους. Αλλά μην ξεχνάτε τον Μεταξά που σκεπτόταν γεωπολιτικά: Μπορεί να θαύμαζε και να αγαπούσε τους Γερμανούς, αλλά τελικά πήγε με τους Αγγλους, διότι αυτό επέβαλε η γεωπολιτική θέση της Ελλάδος. Και μην ξεχνάτε ότι ο Εθνικομπολσεβικισμός τον οποίον υποστηρίζω, σήμερα αντιπροσωπεύεται από τον Πούτιν. Εγώ συμπαθώ ιδεολογικά τον Πούτιν, αλλά για λόγους εθνικού συμφέροντος δεν πρέπει να κάνουμε δουλειές μαζί του!».

Post A Comment:

0 comments: