Απίστευτη διπλή τουρκική πρόκληση εναντίον της Ελλάδας και της Βουλγαρίας καθώς η Τουρκία μέσω του φιλότουρκου κόμματος αμφισβητεί το εκλογικό αποτέλεσμα στη Βουλγαρία ενώ ο ψευδομουφτής της Ξάνθης μιλά ευθέως για τουρκική μειονότητα. Φαίνονται πλέον ξεκάθαρα τα σχέδια της Τουρκίας και προσωπικά του Ρ.Τ.Ερντογάν….
Πλέον επικρατεί μεγάλη οργή στη Βουλγαρία και κανείς δεν ξέρει που θα οδηγήσει όλο αυτό.
Πιο αναλυτικά, ασκήσει έφεση, ο ηγέτης του παράταξης DOST (Δημοκράτες για Υπευθυνότητα, Ελευθερία και Ανοχή), Λουτβί Μεστάν, θα ασκήσει έφεση στο αποτέλεσμα των βουλγαρικών εκλογών.
Η παράταξή του, φιλικά προσκείμενη στην Τουρκία, έλαβε μόλις 8,94%, ποσοστό που δεν της εξασφάλισε θέσεις στη βουλγάρικη βουλή.
«Θα ασκήσουμε έφεση στο Δικαστήριο για να ακυρωθεί το εκλογικό αποτέλεσμα»είπε ο Μεστάν.
«Σε αυτές τις εκλογές, ήμασταν ολομόναχοι, πολεμώντας όχι μόνο με τις πολιτικές δυνάμεις αλλά και με το κράτος και με την κυβέρνηση» πρόσθεσε στέλνοντας σαφές μήνυμα στα αντίπαλα στρατόπεδα.
«Είμαι σίγουρος ότι θα ήμασταν πιο επιτυχημένοι αν δεν υπήρχαν τα εμπόδια»πρόσθεσε, θέλοντας να τονίσει ότι πολλοί από τους ψηφοφόρους του κόμματός του εμποδίστηκαν την περασμένη Κυριακή να φτάσουν στα εκλογικά τμήματα, σε μία προσπάθεια περιορισμού των ψήφων, που αναλογούσαν στο κόμμα.
Η εκλογική αναμέτρηση της Κυριακής, η 5η από το 2013, στη Βουλγαρία, διενεργήθηκε μέσω μεγάλης έντασης μεταξύ Βουλγαρίας και Τουρκίας, καθώς η Τουρκία επιχειρούσε μέσω του DOST να επηρεάσει το εκλογικό αποτέλεσμα.
Από την πλευρά της η Τουρκία, κατηγόρησε τη Βουλγαρία, ότι μειώνοντας τα εκλογικά τμήματα για τους Βούλγαρους που ζούσαν στην Τουρκία, επεδίωκε στον περιορισμό των ψήφων του DOST.
Στο μεταξύ και ο Νεντίμ Ντονμέζ, ηγέτης της Ομοσπονδίας των Βαλκανίων Τούρκων της Αδριανούπολης κατήγγειλε το εκλογικό αποτέλεσμα και ισχυρίστηκε ότι θα προσφύγει στη δικαιοσύνη.
Πρόσθεσε ακόμα, ότι μόλις δύο μέρες πριν από τις εκλογές, οι βουλγαρικές αρχές αποφάσισαν οι αιτήσεις των ψηφοφόρων να συμπληρώνονται μέσα στα εκλογικά κέντρα, δημιουργώντας ακόμη περισσότερα προβλήματα, καθώς πολλοί Βούλγαροι που μένουν στην Τουρκία δεν καταλαβαίνουν βουλγάρικα.
Μάλιστα σύμφωνα με τον Ντονμέζ υπάρχουν περίπου 200.000 ψηφοφόροι στην Τουρκία και την Κυριακή άσκησαν το εκλογικό τους δικαίωμα μόλις 30.000. Το 2009 είχαν ψηφίσει 90.000.
Ταυτόχρονα, η Τουρκία κλιμακώνει τις προκλήσεις της και προς την Ελλάδα.
Ο ψευδομουφτής Αχμέτ Μετέ κλιμάκωσε σήμερα τις προκλήσεις, φτάνοντας να μιλήσει για «μουσουλμανική, τουρκική μειονότητα στη Δυτική Θράκη», να συνδέσει την πυρκαγιά στο μεγάλο Τέμενος (Βεγιαζήτ) του Διδυμοτείχου με τον εντοπισμό των όπλων για να υπονοήσει ότι και τα δύο γεγονότα είναι «κατευθυνόμενα από το ίδιο χέρι», εννοώντας εμμέσως πλην όμως σαφώς την οργάνωση FETO του αυτοεξόριστου ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γιουλέν.
Ο Μετέ, λίγη ώρα αφότου αφέθηκε ελεύθερος ο ιμάμης της Ηλιόπετρας Σαμπρί Κεχαγιά -η υπόθεση παραπέμφθηκε στην ανάκριση προκειμένου να συμπληρωθεί η δικογραφία- δήλωσε ότι λίγες μέρες μετά τη φωτιά στο Τέμενος, στο Διδυμότειχο γίνονται συλλήψεις για όπλα σε τζαμί.
Συνδέοντας αυθαίρετα τις δύο υποθέσεις (σημειώνεται ότι το πόρισμα της Πυροσβεστικής έχει ήδη ρίξει φως στις συνθήκες και τα αίτια της πυρκαγιάς στο Τέμενος Βεζιαζήτ) και μιλώντας για προβοκάτσια, υπονοώντας την ύπαρξη δικτύου γκιουλενιστών στην Ελλάδα, ο Μετέ δήλωσε:
«Μήπως τα παιχνίδια στην Ευρώπη κατευθύνονται από το ίδιο χέρι; Αλλά να ξέρουν ορισμένοι ότι η μουσουλμανική, τουρκική μειονότητα της Δυτικής Θράκης, δεν ανέχεται την τρομοκρατία. Απ” όπου κι αν προέρχεται δεν γίνεται αποδεκτή».
Οι δηλώσεις του Μετέ έρχονται να προστεθούν στις πληροφορίες που μετέδωσε το απόγευμα της Τρίτης το ΑΠΕ από την Ξάνθη, σύμφωνα με τις οποίες, μετά την δημοσιοποίηση της σύλληψης του ιμάμη της Ηλιόπετρας, τόσο ο Γενικός Πρόξενος της Τουρκίας στη Θράκη, όσο και ο Μετέ επιδόθηκαν σε μία προσπάθεια να δημιουργήσουν ζήτημα ύπαρξης δικτύου γκιουλενιστών στην Ελλάδα και να επιρρίψουν την ευθύνη για τα όπλα σε άγνωστα μέλη αυτού του δικτύου. Αυτό έγινε κυρίως μέσω του ελεγχόμενου τουρκόφωνου τοπικού Τ’ύπου.
Στη λογική αυτή, η υπερασπιστική γραμμή του ιμάμη, ήταν ότι το τζαμί είναι ανοιχτό διαρκώς και οποιοσδήποτε θα μπορούσε να έχει πρόσβαση και να κρύψει εκεί τα όπλα.
Επιβεβαιώνεται έτσι αργά και σταδιακά, η εκ νέου αναβίωση της βαλκανικής συμμαχίας του 1912-13 την οποία «βλέπουν» οι Αμερικανοί αναλυτές της κεντρικής υπηρεσίας πληροφοριών CIA, μέσα από εμπεριστατωμένη, αιτιολογημένη, λεπτομερή έκθεση του τμήματος «Βαλκανίων», για την υπό διαμόρφωση κατάσταση.
Η αναβίωση των «συμμάχων» των βαλκανικών πολέμων θα λάβει «σάρκα και οστά» από την Ελλάδα, την ΠΓΔΜ,την Σερβία και την Βουλγαρία.
Πρόκειται για τα ίδια κράτη με μια μικρή παραλλαγή την ΠΓΔΜ λόγω διάλυσης της Γιουγκοσλαβίας, που πολέμησαν σε δύο βαλκανικούς πολέμους ενάντια στην Οθωμανική αυτοκρατορία.
Post A Comment:
0 comments: