Πολύ «ξύλο» ρίχνει το κορυφαίο συμβατικό υποβρύχιο στο κόσμο S-120 «Παπανικολής» στο τουρκικό I. İNÖNÜ S-360 στη συμμαχική άσκηση ανθυποβρυχιακού πολέμου του ΝΑΤΟ «Dynamic Manta 2017» περνώντας μήνυμα αποτροπής στο Αιγαίο όποτε και αν τολμήσουν οι Τούρκοι να προκαλέσουν. Παρακάτω η φωτογραφία με τα δύο υποβρύχια δίπλα δίπλα.
Οι Τούρκοι θα θυμούνται αυτή την άσκηση του ΝΑΤΟ για χρόνια και ξέρουμε τι λέμε… Έχουν δει ήδη το χάρο με τα μάτια τους αρκετές φορές …
Δεν είναι τυχαίο πως η τελευταία εκπομπή «Με Αρετή και Τόλμη» πραγματοποίησε αφιέρωμα στο κορυφαίο υποβρύχιο λίγο πριν την συνάντηση με τους Τύρκους… Παρακάτω μπορείτε να παρακολουθήσετε το βίντεο.
Η άσκηση τελεί υπό τον επιχειρησιακό έλεγχο του διοικητή υποβρυχίων της Συμμαχίας. Ξεκίνησε χθες στα ανοιχτά της Σικελίας και λαμβάνουν μέρος πλοία επιφανείας και υποβρύχια από συνολικά 10 συμμαχικές χώρες, Ελλάδα, Τουρκία, Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία, Καναδάς και Ηνωμένες Πολιτείες.
Στην άσκηση εκτελούνται πολλαπλά και ιδιαίτερα πολύπλοκα επιχειρησιακά σενάρια με στόχο την επίτευξη διαλειτουργικότητας ανάμεσα στις δυνάμεις της Συμμαχίας, με τις «μάχες» ανάμεσα στα πλοία επιφανείας και τα υποβρύχια να κόβουν την ανάσα…
Συμμετέχουν και αεροπορικά μέσα που θα επιχειρούν από την αεροπορική βάση Σιγκονέλα της Σικελίας, 9 αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας και 3 ελικόπτερα, και θα τελούν υπό τον επιχειρησιακό έλεγχο του διοικητή παράκτιας αεροπορικής δύναμης της Συμμαχίας.
Από ελληνικής πλευράς έχουμε στείλει όπως αναφέραμε το υποβρύχιο S-120 «Παπανικολής» και τη φρεγάτα F-459 «Αδριάς».
Το Υ/Β ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ (S -120) είναι ένα συμβατικό Υ/Β Τype 214, πρώτο στη σειρά των 6 Υποβρυχίων τύπου «ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ» που έχει παραγγείλει το Πολεμικό Ναυτικό.
Κατασκευάσθηκε στα Ναυπηγεία της HDW στο ΚΙΕΛΟ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ. Καθελκύσθηκε την 22 Απριλίου 2004. Την 21 Δεκεμβρίου 2010 κατέπλευσε στο Ναύσταθμο Σαλαμίνας και εντάχθηκε στη δύναμη των Υποβρυχίων.
Τα πλέον σύγχρονα υποβρύχια του ΠΝ είναι τα κλάσης ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ ή type-214HN(S-120 ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ, S-121 ΠΙΠΙΝΟΣ , S-122 ΜΑΤΡΩΖΟΣ, S-123 Υ/Β ΚΑΤΣΩΝΗΣ) σχεδίασης HDW κατασκευής των 3 εξ αυτών στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά.
Τα υποβρύχια μήκους 65,3μ., πλάτους 6,3μ. εκτοπίσματος 1858τόνων με ταχύτητες 10,5κόμβων/21κόμβων σε επιφάνεια/κατάδυση φέρουν το νέο σύστημα AIP τύπου ενργών κυψελών μαζί με ηλεκτροκινητήρα 3.900 kW που επιτρέπει έτσι την συνεχόμενη κατάδυση για 13 ημέρες με χαμηλή βέβαια ταχύτητα.
Φέρει σύστημα διεύθυνσης βολής ISUS της ATLAS ELEKTRONIK, με εναλλάξιμες κονσόλες πολλαπλών λειτουργειών νέα γενιάς συστήματα ναυτιλίας RADAR, ESM, GPS, ιστοί OPTRONIC με πολλαπλές δυνατότητες απεικόνισης και συνδυασμό παθητικού SONAR μεσαίων και χαμηλών συχνοτήτων, SONAR ναυτιλίας / εντοπισμού ναρκών, ενεργητικού SONAR. Και εδώ το πλήρωμα είναι στα 37 άτομα με την αυτονομία να ανέρχεται στις 50 ημέρες (περιορισμός τροφίμων).
Η Τουρκία διαθέτει συνολικά τέσσερα σύγχρονα υποβρύχια της κλάσης Gür, τα Gür (S-357), Canakkale (S-358), Burakreis (S-359) Birinci Inonu (S-360)].
Δείτε στα βίντεο εικόνες από το κορυφαίο υποβρύχιο…
Post A Comment:
0 comments: