Τουρκία τέλος στην Συρία μετά από Ρωσική μαχαιριά: Ρώσος Στρατηγός μιλώντας σε συγκέντρωση Σύρων και Κούρδων στην Ιεράπολη τόνισε η πόλη αυτή είναι πολύ σημαντική για τη Συρία και η Τουρκία δεν θα μπει. Ταυτόχρονα Ρώσοι στρατιώτες φοράνε τα εμβλήματα των Κούρδων SDF! Ρώσοι, Κούρδοι και στρατιώτες του συριακού Στρατού χορεύουν μαζί στέλνοντας μήνυμα ενότητας μπροστά στην τουρκική επιθετικότητα. Ρωσική στρατιωτική αστυνομία έφτασε στην πόλη Arimah, 10 χλμ δυτικά της Ιεράπολης.
Και το θέμα πλέον είναι που θα ξεσπάσει η Τουρκία μετά το κάζο της στη Συρία και την διαφαινόμενη συμφωνία Ρωσίας-ΗΠΑ για τους Κούρδους; Μπορεί να αλλάξει η Μόσχα τη στάση της;
#Syria Russian General talking about how important #Manbij is strategically, & says that Manbij is Syrian land & Turkey should not enter it pic.twitter.com/pVxiDtK5mg




Η Τουρκία όμως δεν καταλαβαίνει τίποτα και σφυροκοπά τις θέσεις των Κούρδων στην Ιεράπολη είτε με το πυροβολικό είτε στέλνοντας τους στρατιώτες του FSA σε μια μορφή υβριδικού πολέμου. Υπάρχουν αρκετοί νεκροί και αιχμάλωτοι. Δείτε εδώ την καταστρoφή τουρκικού τεθωρακισμένου.




Συγκρούσεις υπάρχουν μεταξύ των Κούρδων SDF/YPG και του τουρκικού Στρατού στα χωριά  Karababa και Firfirke στο καντόνι του Afrin.
Οι Κούρδοι του SDF ισχυρίζονται ότι σκότωσαν 16 Τούρκους-τουρκόφιλους στρατιώτες και ένα τεθωρακισμένο όχημα τους μετά από προσπάθεια να διεισδύσουν στο χωριό Al-Boxaz, στην Ιεράπολη. 
Οι μισθοφόροι του Ρ.Τ.Ερντογάν κρατούν αιχμαλώτους του συριακού Στρατού ενώ εκτέλεσαν Κούρδους. Συγκρούσεις υπάρχουν μεταξύ FSA  και SDF στο Jubb Al-Hamra και δυτικά της  Arimah.

Πέντε Κούρδοι SDF και 8 στρατιώτες του συριακού Στρατού είναι νεκροί.
Οι τουρκικές δυνάμεις επιτέθηκαν στις στρατιωτικές μονάδες στα χωριά Jubb Al-Himr, Bouhej, Al-Boghaz και Korkoyok.
Τα χωριά αυτά παραδόθηκαν στον συριακό Στρατό μετά από πρωτοβουλία της Ρωσίας ώστε να δημιουργηθεί ζώνη ασφαλείας με τις τουρκικές δυνάμεις.
Ο Τουρκικός Στρατός και τα παρακλάδια της «Ασπίδας του Ευφράτη» όπως Ahrar al-Sham, Failaq Al-Sham, FSA επιτέθηκαν στα περίχωρα μεταξύ Al-Bab και Ιεράπολη στοχεύοντας δυνάμεις του συριακού Στρατού και τους Κούρδους SDF
Στο χωριό Batoushiyah, οι τουρκικές δυνάμεις αιχμαλώτισαν δύο στρατιώτες των δυνάμεων NDF με τον συνολικό αριθμό των αιχμάλωτων στρατιωτών να είναι 15!
Αμερική και Ρωσία φαίνεται ότι τράβηξαν το χαλί κάτω από τα πόδια της Άγκυρας που βλέπει πλέον μετά το Ιράκ, άλλη μια μεγάλη Κουρδική περιοχή να διαμορφώνεται ως αυτόνομη στο μαλακό της υπογάστριο.

Ουσιαστικά η Τουρκία βλέπει ότι παρά την αλλαγή διακυβέρνησης η πολιτική των ΗΠΑ στην περιοχή δεν άλλαξε. Οι Αμερικανοί και επί Τραμπ, όπως και επί Ομπάμα συνεχίζουν να στηρίζουν τους Κούρδους του YPG τους οποίους η Άγκυρα θεωρεί παρακλάδι του PKK και άρα τρομοκράτες….
Επιθέσεις Τούρκων-Τουρκόφιλων, νεκροί, τραυματίες
Ρωσικές δυνάμεις με το σήμα των SDF














Post A Comment:

0 comments:

Back To Top