Αμερικανοί αξιωματούχοι αναφέρουν ότι η ηγεσία του ισλαμικού χαλιφάτου μετακινείται απ΄οτη Ράκκα στη Ντέιρ αλ Ζορ


ενώ ο συνασπισμός ανταρτών της Συρίας, Κούρδοι αντάρτες, Τούρκοι στρατιώτες και στρατεύματα των ΗΠΑ προετοιμάζονται για μάχη ώστε να απελευθερώσουν τη νότια συριακή πόλη.
 Όπως φαίνεται ο Τραμπ κρατά όλες τις προεκλογικές του υποσχέσεις και μάλιστα από την πρώτη κιόλας μέρα και δείχνει να εκπληρώνει τις υποσχέσεις που έδωσε στις 100 πρώτες μέρες τη προεδρίας του.

 Έρευνες που ήρθαν στο φως έδειξαν ότι οι ισλαμιστές σχεδίαζαν να εγκαταλείψουν τη Ράκκα εδώ κι ένα μήνα, αλλά διάφορα μέσα ενημέρωσης αναφέρουν μια πρωτόγνωρη απόγνωση μέσα στην ηγεσία της τρομοκρατικής ομάδας να επανεγκατασταθούν σε άλλη θέση πριν χάσουν τις σημαντικότερες κατακτήσεις τους. Οι τζιχαντιστές επίσης φέρονται να εγκαταλείπουν τη Μοσούλη, συμπεριλαμβανομένου του "χαλίφη" Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγκντάντι.
 Η Φωνή της Αμερικής (VoA) παραθέτει μια σειρά από ακτιβιστές από τις οργανώσεις "Η Ράκκα Σφαγιάζεται Σιωπηλά" και το "Συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα" - καθώς και έναν ηγέτη της κουρδικής ηγεσίας των Δημοκρατικών Δυνάμεων της Συρίας (SDF) - που δηλώνουν ότι υπάρχουν στοιχεία που αποδεικνύουν ότι η ηγεσία του ισλαμικού κράτους θέλει να φύγει από την πόλη και να εγκατασταθεί στο Ντέιρ αλ-Ζορ.
 Ο Hussam Eesa της οργάνωσης "Η Ράκκα Σφαγιάζεται Σιωπηλά" είπε στη VoA ότι «δεκάδες» οχήματα του ισλαμικού κράτους έχουν αρχίσει να φεύγουν μέσα από την έρημο έξω από τη Ράκκα. Όπως φαίνεται αυτοί που φεύγουν είναι "υψηλόβαθμοι διοικητές και οι οικογένειές τους."
 " Όταν εντάθηκαν οι επιθέσεις στη Μοσούλη το ISIS έφερε πολλούς από τους ηγέτες του στη Ράκκα και το Ντέιρ αλ Ζορ" δήλωσε ο Mustafa Abdi σύμβουλος των μέσων ενημέρωσης SDF στο VoA. η Μοσούλη είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του Ιράκ και βρίσκεται υπό ισλαμική κατοχή από το 2014.
Ένας συνασπισμός ιρακινών στρατευμάτων, σιιτών ανταρτών και κούρδων πεσμεγά, κι άλλων έχει απελευθερωθεί το ήμισυ της πόλης από τον έλεγχο του ISIS ενώ συνεχίζει την επίπονη προέλαση στην καρδιά της πόλης.
 Σε συνέντευξη Τύπου την Τετάρτη, ανώνυμος επίσημος αμερικανός, στέλεχος αμύνης, επανέλαβε ό, τι είπαν οι ακτιβιστές στο VoA: Μεγάλος αριθμός τρομοκρατών του ISIS έχουν καταφύγει στη Ράκκα.
"Η συνολική εικόνα που έδωσε η επίσημη αυτή πηγή για το ισλαμικό κράτος ήταν ενός οργανισμού που έχει χάσει σημαντικές ποσότητες των εδαφών του, αλλά ακόμα είναι αποφασισμένο να πολεμήσει," σημειώνουν οι Times, εκτιμώντας ότι 15.000 τζιχαντιστές παραμένουν σε ολόκληρο το Ιράκ και τη Συρία, ενώ μέχρι 4.000 από αυτούς είναι στην Ράκκα. Αυτός ο αριθμός είναι σημαντικά μικρότερος από τις 25.000 που εκτιμάται ότι βρίσκονταν στην περιοχή πριν από ένα χρόνο.
"Η Daesh είναι κυνηγημένη και αποδυναμώνονται με κάθε μέτρο" δήλωσε η πηγή στους δημοσιογράφους.


Post A Comment:

0 comments: