Ολοκληρωτική επιβεβαίωση του pentapostagma.gr και των άρθρων μας με τίτλο ( Η Ρωσία δημιουργεί στρατιωτική βάση στην Αίγυπτο ελέγχοντας μαζί με την Ταρτούς ολόκληρη την Α.Μεσόγειο), Ολοκληρωτικός έλεγχος της Α.Μεσογείου από τη Ρωσία – Τι έκανε το ρωσικό αεροπλανοφόρο στη Λιβύη; – Σοκ στο Ισραήλ: Η Αίγυπτος παραλαμβάνει και Iskander! (βίντεο-εικόνες) για μία ακόμη φορά επιβεβαιώνουν τα νέα σχέδια του Κρεμλίνου για την Ανατολική Μεσόγειο και το τεράστιο παζάρι των υδρογονανθράκων που μόλις ξεκίνησε.
Η Αίγυπτος έχει αναγορευτεί σε παίχτη κλειδί στην ρωσική στρατηγική στη Λιβύη ενώ οι 2 χώρες είναι πλέον συνδεδεμένες στενά με την ρωσική εξωτερική πολιτική. Από δω και πέρα θα δούμε κλιμάκωση των ρωσικών επιχειρήσεων στην Λιβύη με αυξημένη στρατιωτική παρουσία στην Αίγυπτο.
Βλέπουμε ένα πολυδιάστατο παιχνίδι ισχύος από την Ρωσία καθώς πριν λίγο καιρό, τέσσερα ρωσικά μεταφορικά αεροσκάφη IL-76MD πέταξαν από την Αίγυπτο προς το αεροδρόμιο της Λατάκια στην Συρία ,επιβεβαιώνοντας ότι οι Ρώσοι χρησιμοποιούν αιγυπτιακή αεροπορική βάση στην χώρα των Φαραώ.
Τέσσερα στρατιωτικά μεταγωγικά αεροσκάφη τύπου Il-76MD της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας , με ουραίους αριθμούς RA-78830, RA-76733, RA-76738 και RA-76724 απογειώθηκαν από το αιγυπτιακό αεροδρόμιο Sidi Barrani για την Λατάκια στη Συρία.
Έτσι φαίνεται ότι η Ρωσία στηρίζει Αίγυπτο και Λιβύη στρατιωτικά ενώ Αιγύπτιοι στρατιωτικοί και πιλότοι έφτασαν πρόσφατα στη Συρία, προκειμένου να στηρίξουν την κυβέρνηση της Συρίας στον πόλεμο κατά των τρομοκρατών.
Η Αίγυπτος φέρεται να απέστειλε αρχικά τουλάχιστον 18 πιλότους ελικοπτέρων στη αεροπορική βάση Χάμα για να συμμετέχουν σε κοινές αιγυπτο-συριακές επιχειρήσεις κατά των τρομοκρατών.
Υπάρχουν επίσης αναφορές, για τουλάχιστον τέσσερις ανώτερους Αιγύπτιους αξιωματικούς οι οποίοι δρουν στη Συρία, ενώ δύο στρατηγοί έχουν φέρεται να σχεδιάζουν και να συμμετέχουν μαζί με τους Σύρους ομόλογους τους στο Αρχηγείο του συριακού στρατού στη Δαμασκό , υλοποιώντας και περιοδείες σε διάφορα μέτωπα, δεδομένου ότι έφτασαν πριν από ένα μήνα στην χώρα.
Ρώσοι σύμβουλοι εκπαιδεύουν Αιγύπτιους κομάντος εδώ και μεγάλο διάστημα με σκοπό να πολεμήσουν οι ίδιοι μετά στο Σινά απέναντι στο παρακλάδι του ισλαμικού στρατού την οργάνωση Αλ Σαμ.
Η Ρωσία και με απτές αποδείξεις πλέον έχει αναπτύξει λίαν επίλεκτες ειδικές δυνάμεις σε αεροπορική βάση στη δυτική Αίγυπτο κοντά στα σύνορα με τη Λιβύη τις τελευταίες ημέρες, αναφέρουν έγκυρες αμερικανικές και αιγυπτιακές διπλωματικές πηγές , σε μια κίνηση που θα μπορούσε να προσθέσει «ανησυχίες» στην Ουάσιγκτον περί εμβάθυνσης του ρόλου της Μόσχας στη Λιβύη.
Το πως οι Ρώσοι Στρατιώτες θα «βαφτιστούν» στη Λιβύη, λίγο ενδιαφέρον έχει, αν θα τις πούνε δηλαδή, στρατιωτική αστυνομία, μέλη ομάδας συλλογής πληροφοριών ή Ιδιωτική Στρατιωτική Εταιρεία καθώς το Κρεμλίνο έχει ιδρύσει πολλές τέτοιες για δράσεις ανά τον κόσμο.
Ο Oleg Krinitsyn, ιδιοκτήτης της εταιρείας RSB-group, παραδέχτηκε πως έστειλε στρατιώτες του στην ανατολική Λιβύη στην περιοχή της Benghazi και έπειτα τους απέσυρε αφού ολοκλήρωσαν την αποστολή τους.
Ο Krinitsyn παραδέχτηκε επίσης πως συμβουλευόταν το Ρωσικό ΥΠΕΞ.
Δείτε εδώ βίντεο από Λιβύη
Exclusive video! Two #LNAF Mi-35Ps carried-out airstrikes against #SDB terrorists in #RasLanuf from #Benina AB #Benghazi #Libya few hrs ago! pic.twitter.com/VsXPJf2nva— Babak Taghvaee (@BabakTaghvaee) 12 Μαρτίου 2017
Smoke after two bombs released by pilots of #LNAF MiG-23UB hit #SDB terrorists tactical unit #RasLanuf #Libya just 5 mins ago. pic.twitter.com/POb4C6zhhf— Babak Taghvaee (@BabakTaghvaee) 14 Μαρτίου 2017
#LNAF MiG-21M nicknamed "Shahin" is now flying over #RasLanuf ready to bomb any #SDB terrorists convoy in case of arrival from #Jufra #Libya pic.twitter.com/PxgsXjqlW7— Babak Taghvaee (@BabakTaghvaee) 14 Μαρτίου 2017
Unverified video showing the clashes in Oil Crescent between LNA & SDB allies. LNA launched offensive this morning. Clashes still ongoing. pic.twitter.com/MbZTn9tMNz— Tom Feneux (@tomfeneux) 14 Μαρτίου 2017
Αμερικανοί διπλωμάτες ανέφεραν ότι η ρωσική αποστολή έχει άμεση σχέση με την υποστήριξη του Λίβυου στρατηγού Khalifa Haftar, ο οποίος υπέστη πλήγμα από επίθεση που δέχθηκαν στις 3 Μαρτίου οι δυνάμεις του στην Βεγγάζη, χάνοντας πολλούς άνδρες των Ταξιαρχιών (BDB) , οι οποίοι όμως εξακολουθούν να ελέγχουν τις δεξαμενές πετρελαίου .
Αξιωματούχος των ΗΠΑ, ο οποίος μίλησε υπό τον όρο της ανωνυμίας, είπε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν πιστοποιήσει την έντονη παρουσία ρωσικών δυνάμεων ειδικών επιχειρήσεων και UAV στην περιοχή Sidi Barrani, περίπου 60 μίλια (100 χλμ) από τα σύνορα Αιγύπτου-Λιβύης.
Αιγυπτιακές πηγές ασφαλείας ανέφεραν περισσότερες λεπτομέρειες, περιγράφοντας ένα 22χρονο μέλος της ρωσικής μονάδας ειδικών δυνάμεων, αλλά αρνήθηκαν να συζητήσουν την αποστολή του. Πρόσθεσαν όμως ότι η Ρωσία χρησιμοποίησε κι άλλη αιγυπτιακή βάση στα ανατολικά της Μάρσα Ματρούχ στις αρχές Φεβρουαρίου.
Το υπουργείο άμυνας της Αιγύπτου δεν έκανε κανένα σχόλιο και αρνήθηκε την ύπαρξη οποιασδήποτε Ρώσου κομάντο στο έδαφός της χώρας αυτής.
«Δεν υπάρχει κανένας ξένος στρατιώτης από οποιαδήποτε ξένη χώρα σε αιγυπτιακό έδαφος. Αυτό είναι θέμα κυριαρχίας» , δήλωσε ο εκπρόσωπος του αιγυπτιακού στρατού Tamer Al-Rifai.
Ρωσικά στρατιωτικά αεροσκάφη όμως αποβίβασαν προ ημερών περίπου έξι στρατιωτικές μονάδες στην Μάρσα Ματρούχ πριν το αεροσκάφος συνεχίσει την πορεία του, ανέφεραν αιγυπτιακές πηγές.
Υπενθυμίζεται ότι αρκετές δυτικές χώρες, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, έχουν αποστείλει δυνάμεις ειδικών επιχειρήσεων και στρατιωτικούς συμβούλους στη Λιβύη κατά τη διάρκεια των τελευταίων δύο ετών.
Ο αμερικανικός στρατός πραγματοποίησε επίσης αεροπορικές επιδρομές για να υποστηρίξει μια επιτυχημένη Λιβυκή εκστρατεία πέρυσι με στόχο να εκδιωχθούν οι ισλαμιστές από την πόλη της Σύρτης.
Ο ρόλος της Ρωσίας στη Βόρεια Αφρική συμπίπτει με τις αυξανόμενες ανησυχίες στην Ουάσιγκτον σχετικά με τις ρωσικές προθέσεις στην πλούσια σε πετρέλαιο χώρα , η οποία βιώνει παράλληλα έναν πόλεμο ανάμεσα στα αντίπαλα φέουδα.
Μιλάμε για σκληρό γεωπολιτικό πόκερ με την Ρωσία να δίνει ρεσιτάλ διπλωματίας με Λιβύη και Αίγυπτο.
Πριν ένα μήνα το ρωσικό αεροπλανοφόρο «Κουζνέτσωφ» που αποχωρούσε από τη Συρία πέρασε από τη Λιβύη και προχώρησε σε κοινές ασκήσεις με τις δυνάμεις του Στρατηγού Haftar, «απομεινάρι» του καθεστώς Καντάφι.
Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες η ρωσική στρατιωτική βάση στην Λιβύη είναι γεγονός. Παράλληλα, η Ρωσία θα παραδώσει στην Αίγυπτο βαλλιστικά συστήματα Iskander-Ε .
Όπως γίνεται πλέον αντιληπτό η Μόσχα μεθοδικά , δημιουργικά και προπάντων «ήσυχα» επιστρέφει στις περιοχές που κυριαρχούσε επί εποχής ΕΣΣΔ .
Σε συνδυασμό και την κινεζική ναυτική παρουσία στην Μεσόγειο λόγω και του λιμανιού του Πειραιά, τα δεδομένα αλλάζουν άρδην για ολόκληρη την περιοχή.
Αυτό άλλωστε είναι και το πραγματικό σχέδιο του νυν Ρώσου προέδρου και όποιος κατάλαβε..κατάλαβε.
Post A Comment:
0 comments: