Σε άρθρο του τάσσεται κατά του κατακερματισμού της.


Τα βλέμματα της δημοσιότητας τράβηξε σήμερα άρθρο του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην "Εφημερίδα των Συντακτών", αναφερόμενος κυρίως στις ζυμώσεις που λαμβάνουν χώρα στην γηραιά ήπειρο.
"Η πολιτική της λιτότητας και των αυστηρών δημοσιονομικών περιορισμών αύξησε τις αποστάσεις και τις ταχύτητες ανάμεσα στις ευρωπαϊκές οικονομίες και έχει επιδεινώσει ακόμη περισσότερο το πρόβλημα της κοινωνικής συνοχής. Από την άλλη, η προσφυγική κρίση ήρθε να ενδυναμώσει τάσεις ξενοφοβίας και ευρωσκεπτικισμού στα συντηρητικά κοινωνικά στρώματα, να ενισχύσει πολιτικά τον ακροδεξιό λαϊκισμό και, βεβαίως, να δοκιμάσει την ενότητα, τη συνοχή και το κύρος της Ένωσης στην υλοποίηση κοινών δεσμεύσεων και αποφάσεων".
Ο Α.Τσίπρας που προτιμά μία Ευρώπη "πολλαπλών επιλογών" και όχι "πολλών ταχυτήτων", συνέχισε:
"Η οικονομική και γεωπολιτική αβεβαιότητα ενισχύεται τόσο από τις συνέπειες του Brexit όσο και από τα αχαρτογράφητα δεδομένα που προκύπτουν με τις εξελίξεις στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Ενώ οι κρίσιμες εκλογικές αναμετρήσεις σε σημαντικές ευρωπαϊκές χώρες τη χρονιά που διανύουμε , διαμορφώνουν κλίμα αυξανόμενης ανησυχίας όχι μόνο για το μέλλον και το χαρακτήρα αλλά για την ίδια την ύπαρξη της Ένωσης".

Post A Comment:

0 comments: