sxol2
Γράφει ο Αντίοχος
Μια μικρή… παύση έχουν κάνει οι συριζοψεκασμένοι λακέδες του Σόρος και της Νέας Τάξης Πραγμάτων, αφού γιόμισαν τα σχολεία των λαϊκών περιοχών της Αθήνας και του Πειραιά (Περιστέρι, Αιγάλεω, Σεπόλια, Νίκαια, Πέραμα, Δραπετσώνα, κ.λπ.) με «εμβολιασμένα προσφυγόπουλα».


Ωστόσο, από την μικρή αυτή… παύση, έχει μείνει… άνεργος ο περιφερόμενος θίασος των παρακρατικών του… τιμημένου κουκουέ και της ANTAΡCIA, που ήταν επί της… υποδοχής των «προσφυγόπουλων» στα σχολεία – πάντα των λαϊκών γειτονιών. Οι κουκουέδες, λοιπόν, δεν… άντεξαν στην «ανεργία» (που σημαίνει μεγάλη απώλεια εσόδων για το αδηφάγο κομματικό ταμείο τους…) κι έβαλαν τα συντρόφια της Τ.Ο. Θριασίου-Μεγαρίδας (ακόμα μιας λαϊκής περιοχής…) να απαιτήσουν να σταλούν κι εκεί «εμβολιασμένα προσφυγόπουλα», για να ξαναπιάσουν δουλειά! Ιδού:  
«Καλούμε γονείς, μαθητές, εκπαιδευτικούς, το λαό του Θριασίου να εκφράσουμε έμπρακτα την αλληλεγγύη μας με κάθε τρόπο και να διεκδικήσουμε:
Να ενταχθούν στα σχολεία τα κατατρεγμένα προσφυγόπουλα που ξεριζώθηκαν από τις πατρίδες τους λόγω του ιμπεριαλιστικού πολέμου και της φτώχειας. Να καλωσορίσουμε αυτά τα παιδιά που γλίτωσαν από το μακέλεμα των ιμπεριαλιστών στην χώρα τους, που γλίτωσαν στο πέρασμά τους στο Αιγαίο.
Να λειτουργήσουν τώρα χωρίς άλλες καθυστερήσεις, με κρατική ευθύνη, όλες οι Δομές Υποδοχής Εκπαίδευσης Προσφύγων (ΔΥΕΠ) που χρειάζονται, ώστε κανένα παιδί να μην είναι έξω από την εκπαιδευτική διαδικασία.
Να εξασφαλιστούν όλα τα απαραίτητα κονδύλια, τα οποία μέσω του υπουργείου Παιδείας θα κατευθυνθούν στην πρόσληψη προσωπικού, στη στήριξη των υποδομών και των Σχολικών Επιτροπών…».
Αφελέστατο ερώτημα: το ΚΚΕ έχει Τοπικές Οργανώσεις σε όλες τις περιοχές της Αττικής, και στις φτωχές, και στις μεσοαστικές και στις πλούσιες. Γιατί άραγε δεν εκφράζουν την ίδια απαίτηση με την Τ.Ο. Θριασίου – Μεγαρίδας και οι Τ.Ο. του Ψυχικού, της Κηφισιάς, της Γλυφάδας, έστω και του Χολαργού –που’ χει και δήμαρχο «ζήτω, ζήτω, ζήτω το ΕΑΜ»;


Post A Comment:

0 comments: