ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ∆ΑΝΕΙΣΤΕΣ ΣΥΜΦΩΝΗΣΑΝ ΝΑ ΙΣΧΥΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟ 2019
Έκλεισε οριστικά η μείωση του αφορολόγητου ορίου στα 5.900 ευρώ (από 8.636 σήμερα) ή διαφορετικά της έκπτωσης φόρου, που θα ανέρχεται στα 1.400 ευρώ για τον άγαμο, αντί των 1.900 ευρώ που είναι τώρα.

Το νέο φορολογικό καθεστώς θα ισχύσει για τα εισοδήματα του 2019, που θα δηλωθούν το 2020, αλλά οι παρακρατήσεις θα γίνονται από τις αρχές του χρόνου ισχύος.
Kατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων στην Αθήνα, οι δύο πλευρές συμφώνησαν να κατεβάσουν το αφορολόγητο όριο για μισθωτούς, συνταξιούχους, αγρότες και ελεύθερους επαγγελματίες, προκειμένου να εξοικονομηθεί μία μονάδα του ΑΕΠ, δηλαδή 1,8 δισ. ευρώ, από τα μέτρα που ζητούν οι δανειστές για την περίοδο μετά το 2018.
Στόχος είναι να αποφευχθούν δημοσιονομικές «τρύπες» στους Προϋπολογισμούς των ετών 2019-2021, που θα περιλαμβάνονται στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα της ελληνικής οικονομίας.
Η εξέλιξη αυτή θα πλήξει το σύνολο των φορολογουμένων, κυρίως όμως όσους βρίσκονται στα χαμηλά εισοδηματικά κλιμάκια, ενώ πολύ πιθανό είναι το ενδεχόμενο και της αλλαγής της φορολογικής κλίμακας και των συντελεστών.

Ειδήσεις Σαββατοκύριακο.


Post A Comment:

0 comments: