Ποτέ και πουθενά! Αυτό είναι το μήνυμα που έρχεται απ’ όλες τις γωνιές της Ελλάδας, σχετικά με την πρόθεση της κυβέρνησης να στήσει hot spots για λαθρομετανάστες. Το πιο πρόσφατο περιστατικό αφορά τα όσα έγιναν στην Σάμο.



Από το καθεστωτικό «Έθνος» υπό τον τίτλο «“Στο πόδι” η Σάμος για τους παραβατικούς μετανάστες» και υπότιτλο «“Μπλόκο” στον Γ. Μπαλάφα», μεταφέρουμε τα εξής:


Κάτοικοι της κοινότητας Μυτιληνιοί Σάμου με τρακτέρ και αυτοκίνητα απέκλεισαν χθες το πρωί τις εγκαταστάσεις του πρώην σφαγείου Κνίτη, έξω από το χωριό τους και περίμεναν με άγριες διαθέσεις τον υφυπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Γ. Μπαλάφα, που επισκέφθηκε το νησί. Την κινητοποίηση προκάλεσε δημοσίευμα τοπικής εφημερίδας, σύμφωνα με το οποίο ο υφυπουργός θα πήγαινε στην περιοχή για να επιθεωρήσει τους χώρους των πρώην σφαγείων, στο πλαίσιο του σχεδιασμού για τη δημιουργία εκεί προαναχωρησιακού κέντρου για παραβατικούς μετανάστες.

Ο κ. Μπαλάφας δεν πήγε τελικά στην περιοχή, παρά μόνο στο hot spot στο Βαθύ, όπου ενημερώθηκε για τις συνθήκες και τις ελλείψεις, ενώ έγινε αποδέκτης διαμαρτυριών από μερίδα προσφύγων. «Τον ενημέρωσαν τα μέλη της Νομαρχιακής ότι υπάρχει κινητοποίηση και αποφάσισε να μην έρθει», υποστήριξε στο «Έθνος» ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Μυτιλινιών, Γιώργος Ελευθερόγλου. Εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι ο δήμαρχος Σάμου, Μιχάλης Αγγελόπουλος, και ο αντιπεριφερειάρχης του νησιού, Νίκος Κατρακάζος, αρνήθηκαν να συναντήσουν τον υφυπουργό.
«Τα έχουμε πει κατ’ επανάληψη με τον υπουργό και με τον ίδιο τον πρωθυπουργό, ενώ αύριο (σ.σ. σήμερα) θα δούμε τους πολιτικούς αρχηγούς. Ζήτησα από τον κ. Μπαλάφα να αναβάλει την επίσκεψη για άλλη μέρα, γιατί θα έφερνε αναστάτωση στο νησί, όπως κι έγινε. Ξαφνικά από το πουθενά ανακινούν θέμα προαναχωρησιακού κέντρου στα πρώην σφαγεία», εξήγησε στο «Έθνος» ο κ. Αγγελόπουλος”.
Ο Λαός της Σάμου προστίθεται κι αυτός στους υπόλοιπους Έλληνες, οι οποίοι αρνούνται να υποβαθμιστεί η περιοχή τους και να αισθάνονται ως φιλοξενούμενοι στην ίδια τους την Πατρίδα. Έντιμα, νόμιμα, υπερήφανα, διατράνωσαν κι αυτοί την απόφασή τους να μην αφήσουν τους κυβερνητικούς απατεώνες να παριστάνουν τους φιλάνθρωπους εκ του ασφαλούς και πάνω στις πλάτες των κατοίκων του νησιού.
Γι’ αυτό και ο Μπαλάφας φυγαδεύτηκε άρον-άρον, για να μην γευθεί μια άλλου είδους «φιλοξενία» από τον Ελληνικό Λαό της Σάμου, ο οποίος φαίνεται ότι είναι «ανεπίδεκτος μαθήσεως» στην καλοπληρωμένη «αντιρατσιστική» προπαγάνδα της κυβέρνησης και των υπόλοιπων «αντιφασιστών» του «συνταγματικού τόξου».
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ




Post A Comment:

0 comments: