«Στις κρίσιμες στιγμές οι δύο χώρες βρέθηκαν πάντα στην ίδια πλευρά» είπε ο Α.Τσίπρας με νόημα καθώς τα πράγματα, ας μην κρυβόμαστε πλέον, είναι πολύ άσχημα στα Βαλκάνια και όχι μόνο. Συμφωνήσαμε σε συγκεκριμένα βήματα περαιτέρω αναβάθμισης της συνεργασίας αυτής. Έτσι αποφασίσαμε την ίδρυση Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας, που θα συνεδριάσει για πρώτη φορά την άνοιξη στη Θεσσαλονίκη. Η 


ειρήνη και η σταθερότητα στην περιοχή εξασφαλίζεται με κοινά αποδεκτή λύση στο ζήτημα του Κοσόβου. Η Ελλάδα θα παραμείνει σταθερή στις θέσεις της, που είναι θέσεις αρχών σε αυτό το ζήτημα» είπε ο Α.Τσίπρας επιβεβαιώνοντας έτσι το pentapostagma.gr  ενώ ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο πρωθυπουργός της Σερβίας σε 2 χώρες, την Ρωσία και την Κίνα.


Πέρα από την σιδηροδρομική διασύνδεση, ένα άλλο έργο που μπορεί να αλλάξει την γεωγραφία των Βαλκανίων, είναι και εκείνο της διασύνδεσης Βελιγραδίου-Θεσσαλονίκης μέσω των ποταμών Αξιού και Μόραβα, προσέθεσε ο πρωθυπουργός, σημειώνοντας ότι θα διερευνηθεί αν το Πρόγραμμα Γιούνκερ θα μπορούσε να χρηματοδοτήσει ένα τέτοιο πρόγραμμα.

«Δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στην σιδηροδρομική σύνδεση Πειραιά-Βελιγράδι που θα παίξει σημαντικό ρόλο στο Δρόμο του Μεταξιού της Κίνας» είπε ο Α.Τσίπρας.
«Μιλήσαμε για τις σχέσεις μας και την σημασία να διατηρήσουμε τους παραδοσιακούς καλούς δεσμούς με την Κίνα, την Ρωσία και άλλες χώρες» είπε ο Vucic.

» Τα δύο έθνη συνδέονται με παραδοσιακούς, ιστορικούς, πολιτιστικούς και πνευματικούς δεσμούς. Όσο αφορά το Κόσοβο η θέση μας παραμένει σταθερή».
«H συζήτηση μας δεν επικεντρώθηκε στο παρελθόν αλλά στο τι πρέπει να κάνουμε στο μέλλον» είπε ο Vucic.
«Ευχαριστούμε την Ελλάδα που δεν αναγνωρίζει το Κόσοβο» τόνισε.
Δείτε και τι βίντεο ΕΔΩ


Post A Comment:

0 comments: